Arbitrii Paul Unimătan şi Gabriel Bârjac, pregătiţi pentru noul sezon al Ligii I

Cei doi arbitri sălăjeni au participat săptămâna trecută la cursul de instruire al arbitrilor din Liga I, în cadrul căruia au avut loc atât testările fizice, cât şi discuţii pe diferite faze de joc prezentate de preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Ion Crăciunescu

Cu o săptămână înaintea începerii noului sezon al Ligii I de fotbal, toţi arbitrii şi observatorii din Liga I au participat la un curs de instruire ce a avut loc la Baia Mare. La consfătuire au fost prezenţi şi cei doi arbitri sălăjeni, centralul Paul Unimătan şi arbitrul asistent Gabriel Bârjac. Cursul de instruire a început cu testările fizice, desfăşurate joi, pe Cluj Arena, după care, începând de joi seara până duminică dimineaţa, la Baia Mare s-a pus accentul pe pregătirea tehnică. „A fost făcută o analiză foarte dură a sezonului 2011 – 2012. Ni s-au prezentat foarte multe faze atât negative, cât şi pozitive, iar fiecare dintre noi am avut posibilitatea de a ne spune părerea. A fost preznent şi un reprezentant din partea UEFA, alături de care am fost sâmbătă în vizită la Cimitirul Vesel de la Săpânţa, iar seara, toţi arbitri am vizionat Supercupa României”, ne-a declarat arbitrul central Paul Unimătan.
La fel ca în sezonul trecut, delegările arbitrilor şi observatorilor nu se vor afla decât cu câteva ore înainte de disputarea jocului, decizie pe care centralul zălăuan o consideră una benefică pentru arbitrajul românesc. „Cred că este o chestie benefic pentru tot sistemul din arbitrajul românesc. Automat vor fi eliminate o serie de discuţii, pentru că cei din conducerile cluburilor nu vor mai afla delegările cu 3 – 4 zile înaintea, astfel că nici nu vor mai fi puse presiuni pe arbitri”, este de părere Unimătan.
Sâmbătă au fost prezenţi la Baia Mare şi observatorii din Liga I, dar şi ofiţerii regionali de dezvoltare a arbitrajului românesc, printre aceştia aflându-se şi zălăuanul Ioan Onicaş, observator în Ligile 2 şi 3, devenit la începutul acestui an şi ofiţer regional.
Noul sezon al Ligii I va debuta vineri, la ora 18:30, cu partida dintre Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Cluj.
Marius Morar

Leave a Comment